78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 17. 8. 2005
Re: produkce a prodej medu jako zivnost

S plnirnou (stacirnou) medu je to bohuzel individualni.
Na muj dotaz mi pracovnice na hygienickem oddeleni udelala ctvrthodinovy
vyklad.
Vyplynulo z nej, ze zakony nebo vyhlasky, ktere by urcovaly podminky
provozu neexistuji, podminky si stanovuji pracovnici prislusneho zdrav.
ustavu (hygieny). Delaji to vetsinou tak, ze kdo ma na to zivnostensky
list, tak se o nej zajimaji a mel by mit vsechny provozni mistnosti
schvalene (nejen tedy plnirnu, jeste je tu sklad medu, umyvarna, sklad
skla ...)
Provozovna je pro ne proste potravinarska vyroba bez ohledu na to jak
velka a kde se deje (v kuchyni to nepovoluji).
Pokud zivnostensky list nema tak je takova osoba moc nezajima (to jsou
bezni vcelari). Pokud ovsem neprijdou na to, ze nekdo med nekam ve
vetsim prodava.
Termin "prodej ze dvora" ta pracovnice vubec nepouzivala, pro ni je
dulezite, ze vyrobeny med (medovina) se nekam prodava (dodava). Od toho
se pak odvijeji pozadavky hygieniku.
Podle te pracovnice si subjekt udela plan vyrobnich prostor a hygiena mu
to schvali nebo vyjadri pripominky. Nejdriv se proto vyplati planovat a
az potom stavet.

Na druhe strane pokud jste vetsi vcelar tak ta neexistence pravidel
nemusi byt bezpodminecne nevyhodna.
Pracovnice zdravotnickych ustavu maji urcite rady sladke.

Poznamka: od pristiho roku by mela prijit novela stavebniho zakona,
ktera pry podstatne zjednodusi stavebni povoleni.

D. Helmut


--- Original Nachricht ---
Absender: Jan Cervenka
Datum: 17.08.2005 11:15

>Dne úterý 16 srpna 2005 22:15 9732597286/=/gmx.net napsal(a):
>
>
>
>>a rad by to doprodal nekde jinde. Nezbyva mu nez to nekde inzerovat nebo
>>si nekam stoupnout a prodavat. Otazkou tedy je zda to pak jiz neni
>>podnikani.
>>
>>
>
>DD,
>
>spis nez tato otazka je dulezite, ze na to , aby jste mohl prodavat ze dvora ,
>musite mit schvalenou plnirnu a musi to byt pro primou spotrebu .
>
>Honza
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11849


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 17. 8. 2005
Re: produkce a prodej medu jako zivnost

Dne středa 17 srpna 2005 13:40 9732597286/=/gmx.net napsal(a):
> S plnirnou (stacirnou) medu je to bohuzel individualni.
> Na muj dotaz mi pracovnice na hygienickem oddeleni udelala ctvrthodinovy
> vyklad.

DD,

co ja vim, tak hygiena s tim nema nic spolecnyho, plnirny povoluje ,
kontroluje a schvaluje veterinarni sprava.

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11854


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 17. 8. 2005
Re: produkce a prodej medu jako zivnost

Veterinarni sprava mluvi do chovu vcel, ale vyrobu potravin kontroluji a
povoluji hygienici.

D. Helmut

--- Original Nachricht ---
Absender: Jan Cervenka
Datum: 17.08.2005 18:20

>co ja vim, tak hygiena s tim nema nic spolecnyho, plnirny povoluje ,
>kontroluje a schvaluje veterinarni sprava.
>
>Honza
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11856


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu